Handen uit de mouwen. Maandelijkse klusdag

Natuurpunt Scheldeland tracht de natuur in haar werkgebied te behouden/beschermen en waar nodig een handje te helpen. Dit gebeurt door verantwoord en doordacht natuurbeheer waarbij we gelukkig kunnen rekenen op de hulp van tal van sympathisanten en vrijwilligers. Het gaat van herstel/onderhoud van infrastructuur tot het helpen bij het knotten van wilgen, het verwijderen van wilgenopslag, het bestrijden van allerhande exoten, enz.…

Elke vrijwilliger werkt naar eigen tempo en kunne, er liggen kansen om nieuwe dingen uit te proberen, leuke mensen te leren kennen en … uitsloven hoeft niet maar mag, maar dan wel met een gulle lach 😊.

Omdat er in onze natuurgebieden jaar in jaar uit altijd wel iets te doen valt, ook buiten de zaterdagse beheerdagen, plannen we een vaste maandelijkse klusdag tijdens de week. Vink alvast elke laatste maandag van de maand aan in jullie agenda voor een tof outdoor werkmoment in de doordeweekse rust van de natuur!

Hoe verloopt dit praktisch:

  • de werkvoormiddag loopt van 8u30 tot 12u
  • tussenpauze voorzien met drankje en hapje
  • een week voordien krijgt iedereen een mailbericht met: een omschrijving van de geplande werken, de juiste plaats van afspraak (+ indien nodig een plan, route), eventueel mee te brengen kledij, schoeisel, materiaal, eventueel vraag om schoenmaat door te geven (lieslaarzen, waadpakken), naam en gsm-nummer van de begeleider, eventueel andere mededelingen, en last but not least, de vraag om een seintje te geven als je komt helpen zodat we voldoende materiaal en drank/hapjes kunnen voorzien 😊

Heb je interesse en wil je in de week samen met ons de handen uit de mouwen steken, stuur dan een mailtje (met naam, adres en gsm-nummer) naar npscheldeland@gmail.com .

De zaterdagse klusdagen (1/2 of hele dag) blijven sowieso bestaan en worden tijdig aangekondigd via Tronk en de nieuwsbrief.

In het werkgebied Berlare kan je zelfs elke zaterdagochtend komen klussen! Stuur voor info een mailtje (met naam, adres en gsm-nummer) naar jan.de.coninck1@gmail.com .

Hopelijk zien we elkaar binnenkort!

Vrijwilligers zijn verzekerd (zie op Verzekeringen voor de vereniging – leden en vrijwilligers / Natuurpunt ). Op www.natuurpunt.be/privacy kom je te weten hoe Natuurpunt omgaat met jouw privacy.