Word lid van Natuurpunt

Word lid van Natuurpunt

Lid zijn van Natuurpunt heeft tal van voordelen. Je draagt natuurlijk jouw steentje bij voor de natuur in Vlaanderen. Samen met meer dan 135.000 gezinnen in Vlaanderen geef je zo een duidelijk signaal dat ook jij natuur belangrijk vindt.

Het lidgeld bedraagt 38 euro per kalenderjaar voor het hele gezin. Als lid geniet je (onder meer) van de volgende voordelen:

Welkomstpakket voor nieuwe leden.

In het welkomstpakket voor nieuwe leden vind je

  • onze Fiets- en Wandelgids met meer wandelingen en fietstochten in de mooiste natuurgebieden van België
  • het meest recente Natuur.blad
  • een lidkaart
  • een Natuurpuntsticker
  • een voordeelwaaier met kortingen bij onze partners

Driemaandelijks Natuur.blad

Vier maal per jaar ontvang je ons nationaal tijdschrift Natuur.blad , boordevol informatie over de natuur in Vlaanderen. In elk nummer vind je een uitgestippelde wandeling of fietstocht in één van onze natuurgebieden.

Lokaal tijdschrift

De plaatselijke afdeling Scheldeland in je gemeente nodigt je uit om deel te nemen aan haar werking. Je blijft op de hoogte via een lokaal of regionaal contactblad ‘de Tronk’ dat minstens 3 x per jaar verschijnt.

Gratis activiteiten

Je kunt – met het hele gezin – gratis deelnemen aan alle geleide wandelingen en fietstochten van Natuurpunt.

Kortingen in de Natuurpunt-winkel en bij onze commerciële partners.

Je geniet van 10% ledenkorting bij aankoop van boeken, t-shirts, verrekijkers e.a. in de Natuur.winkel. Bovendien kan je ook met korting winkelen in de filialen van onze commerciële partners AS Adventure, Dille & Camille, Schoenen Torfs, de Plantentuin in Meise, enz.

Fiets- en Wandelgids

Je ontvangt een leuk welkomstpakket met daarin onder meer onze Fiets- en Wandelgids met ruim talrijke uitgestippelde wandelingen en fietsroutes in onze fraaie natuurgebieden in Vlaanderen. Bij elk wandel- en fietsgebied vind je een handig kaartje en heel wat praktische informatie.

Voordelig abonnement op Natuur.focus en/of Natuur.oriolus

Leergierige leden van Natuurpunt kunnen zich abonneren op twee meer gespecialiseerde tijdschriften. Natuur.oriolus brengt uitgebreide informatie over ornithologie (vogelstudie), terwijl Natuur.focus dieper ingaat op andere aspecten van de natuur en op ervaringen met natuurbeheer.

Overtuigd? Hoe gaat dit nu precies in z’n werk? Lees er alles over op onze nationale website (klik hier).